måndag 2 februari 2009

Hökuggla och hackspettar

Att se en hökuggla äta sork är en upplevelse i sig. Efter att med sorken i ena klon slitit ut bitar att svälja, stoppades till slut hela sorken in i gapet och försvann. Ben, päls och allt. Man undrar lite om det verkligen är gott.

Hökugglan ifråga befann sig vid allén upp till Sjöö slott, en mycket vacker plats. Denna uggla har också den goda smaken att föredra att sitta högst upp i träd, så den är lätt att se. När vi anlände igår hade ugglan precis varit ute och flugit och fångat sorken som den sen åt upp, och satt sig i toppen på ett av träden i allén, tydligen dess favoritplats. Ytterst vaksam hela tiden vred den på huvudet på ugglevis, man häpnas över hur de kan vrida så mycket på huvudet utan att röra kroppen.



Bilden här gör egentligen inte obsen rättvisa, det är mobiltelefon genom tub (60x förstoring) och den blev väldigt mörk och lite suddig. Men en hökuggla är det!

Dagen bjöd också på en pedagogisk lektion i hur man skiljer gröngöling och spillkråka åt på lätet, då båda hördes inom fem minuter av varandra. Gröngölingen visade också upp sig vackert. Då gjorde det inte så mycket att pilgrimsfalken som siktats vid Gnistarondellen inte alls var samarbetsvillig och inte kunde ses... var på platsen vid fel tid helt enkelt. Nåja. Funderar på att ta bussen ut dit idag (eller kanske cykla, vädret är fint) och se om falken dyker upp.

3 kommentarer:

  1. Hej jag heter Ulrik är tio år och är helt gaaalen i fåglar. Jag har också en blogg.Det skulle vara roligt om du ville gå in på den. När du kommit in där om du går lite längre ner på sidan så hittar du två bilder på en hökuggla.(Det finns väldigt många fler bilder där).

    Ulrik

    SvaraRadera
  2. Jag glömde bort att säga att för att visa att du har varit där så kan du lämmna en kommentar

    SvaraRadera
  3. Glömde säga att min blogg heter wwwaftonfalkblogspotcom det är något problem med min dator så tydligen kan jag inte göra punkter jaja skit samma

    Ulrik

    SvaraRadera