söndag 16 mars 2014

Gäss!

Det har blåst förfärligt hela helgen, men vi tog en sväng till Hjälstaviken idag i alla fall. Parkerade vid Skönsberg och knatade iväg i hopp om att kanske få höra nåt trevligt. Tyvärr hördes inte mycket i vinden, även om lärkorna förstås höll igång. Det ska nog till full storm för att de inte ska sjunga...

Utsikt från Norra Backen. Min kamera tycks ha tendens till blåstick när det är lite knepiga ljusförhållanden. Försökte fixa i Gimp men det blev ändå inte riktigt som det skulle... jaja. Borde kanske lära sig efterbehandla bilder lite bättre?
Fikade vid Norra Backen och spanade ut över flockarna med gäss på fälten. Mest sädgäss, men två vitkindade gäss blev årskryss, och tio vackert ljusryggade spetsbergsgäss gick bland sädgässen. Dessutom var det gott om bläsgäss, inte mindre än 54 stycken kunde jag räkna ihop, och då fanns det säkert några till som stod skymda. Kul, så många har jag nog inte sett på samma plats förr.

Sädgäss och bläsgäss (de fem längst fram i bild).
Blåsten gjorde att vi inte var ett dugg sugna på att gå ut till tornet, så vi for och fikade på Fågelsången istället. Gott så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar