måndag 30 september 2013

Lite av varje

Björn med sin fyr
Humm. Har återigen glömt blogg. Så här kommer en liten recap av senaste månaden. Jag har inte orkar skriva ihop nåt om veckan i Ånnsjön, antingen kommer det senare eller inte alls. Vi får se. Det var inte så händelsefullt i vilket fall... :-)

Vi hade ett extra ringmärkningstillfälle den 7 september. Trevligt sällskap, fantastiskt rensade stigar och ganska bra med fågel om än inget särskilt. Dagen innan hade de andra sträckt alla nät och fixat sidolinor, så en del blev nästan för sträckta och vi fick använda gummisnoddar för att få upp dem. Till våren ska alla nätstolpar fixas ordentligt så avstånden blir korrekta. Dessutom håller Lars och Bernt på att lägga grus där vi märker! Nästa säsong ska vi alltså slippa att stolsbenen sjunker ner i leran så man ramlar av... det är helt otroligt vilket jobb de har gjort här.

En stig! Och den är fri från tuvor! Rena motorvägen ut till näten nu.
Veckan efter blev det en tur till Björn med UOF, alla vi funktionärer åkte ut för att umgås och prata lite om föreningen och så. En mycket trevlig resa även om det inte var allt för mycket att titta på därute. Halva tiden hade vi dimma så vi knappt såg nåt... men det var ganska gott om bändelkorsnäbbar i alla fall och så fick jag årskryss på sandlöpare. Alltid trevligt!

Ung bändelkorsnäbb
Söndagen den 22 september åkte vi till Hjälstaviken för en fågelutflykt med mammas apotekarvänner. Passande nog hade en prärielöpare upptäckts kvällen innan, så det var en hel del folk där! Ännu fler kom efter en stund eftersom Rapphönorna hade sin årliga träff i just Hjälstaviken denna helg. Trångt i tornet men glad stämning så det gjorde ingenting! Och prärielöparen visade upp sig fint för alla.

Det märks att det börjar bli höst på riktigt nu, kvällarna blir mörkare och kallare och fåglarna färre. I förrgår hörde jag de första gråskimliga fladdermössen för året i Eriksberg. Deras läte i mörkret är höst för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar