lördag 10 augusti 2013

Bofinkar, bofinkar, bofinkar...

Har visst glömt uppdatera bloggen på sista tiden. Har varit några dagar i Skåne, blir en liten rapport därifrån imorgon eller så eftersom jag glömt kameran i bilen och inte kan publicera några bilder därifrån innan jag får tillbaka den. Men jag kan ju skriva lite om senaste ringmärkningstillfället jag var med på, den 25 juli!

Morgonen var lite disig men så småningom klarnade det upp och blev en varm och fin dag ute bland näten. Dessutom visade det sig att dagens allra första fågel dessutom var den klart roligaste, nämligen en ung flodsångare! Bevis alltså på lyckad häckning i krokarna, jätteroligt!


Flodsångare nummer tre i år, hur roligt som helst. Att det är en ungfågel syns bland annat på den tydligt gula mungipan. Notera också den böjda ytterkanten på vingen, typiskt för locustella-sångare.

I övrigt var det verkligen bofinkarna som gick till denna dag, inte mindre än 22 fångades och förseddes med ring. Sammanlagt 55 fåglar av 13 arter skäms inte för sig, en bra dag helt enkelt.


Gärdsmygen är verkligen en pytteliten fågel som inte går i näten så ofta här. Tack och lov kanske, de har en tendens att trassla in sig rejält. Denna var dock snäll och låg still i nätet och kunde lätt frigöras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar